Showroom projekt

Eva Remenyi – design ékszer

Showroom berendezése

Alkalmunk nyílt az egyébként ránk jellemző indusztriális/skandináv hangulattól eltávolodni egy valamivel elegánsabb irányba. Történt ugyanis, hogy megbízást kaptunk az Eva Remenyi ékszermárka újonnan nyíló budapesti showroomjának berendezésére.

E

Dátum

2021. augusztus

E

Kategória

lakberendezés

Nemcsak azért volt ez a projekt különösen izgalmas, mert más anyagokkal, formákkal és hangulattal dolgoztunk, hanem azért is, mert Évit, a márka alapítóját, a csodaszép ékszerek tervezőjét fiatal korom óta ismerem. Középisoklában osztálytársak voltunk (mindketten a lehető legmesszebbre sodródtunk az akkor tanult külkereskedelmi szakmánktól). Láttam megszületni, fejlődni ezt a márkát, és vele együtt Évit és meg kell mondjam, nagyon büszke vagyok rá. Ódákat tudnék zengeni Évi tehetségéről és az általa megalkotott darabokról, de sokkal többet mondd, ha megnézitek a munkáit!

Történt egyszer, egy közös tavaszi kirándulás során, hogy Évi mesélni kezdett a showroomról, amit hamarosan nyitni szeretnének. Elmondta az elképzeléseit és megkérdezte nem vállalnák-e el az elkészítésüket. Nyilván igent mondtunk, nem is volt kérdés. Aztán együtt ötleteltünk, az egyébként nagyon határozott és kiforrott elképzeléseiket addig-addig gyúrtuk, amíg kialakult belőle a végeredmény. Nagy kihívás volt, igazi kézimunka, sok olyan kísérleti dologgal, amit mi is csak most csináltunk először.

A bútorok jellegzetességét a frontok, illetve a pult borítása adja, amik egyenként, kézzel (na meg persze saját kezűleg épített szerszámokkal és sablonokkal) készült félköríves lécekből állnak. Ezeket egyesével vágtuk, kerekítettük méretre, majd erősítettük fel a hátlapra, és festettük le fehérre úgy, hogy azért a fa textúrája megmutatkozzon a festék mögött. Elég hosszadalmas folyamat volt, de Évi reakciója, amikor meglátta a végeredményt, mindent megért. Jó olyan ügyfélnek dolgozni, aki a tetszését kifejezésre tudja juttatni, mert ez bennünket is mindig annyira fellelkesít.

A pult kialakításánál az volt a szempont, hogy viszonylag sok munkafolyamat végezhető legyen az ügyfelek elől takarásban, illetve ha muszáj, akár két fő is elférjen egymás mellett, az asztalnál ülve. De a méretnél a kezünk kötve volt a helyi adottságok miatt, így megpróbáltuk kihozni a maximumot a lehetőségekből. Így végülis kialakult két munkaállomás, kábelelkötegek elvezetése, és különböző iratok tárolási lehetősége.

 

Apróságok még készülnek, de a showroom szeptemberben hivatalosan is megnyitott és látogatható. Hölgyek, ha valaha ékszerre vágytok, ne is menjetek máshova. Urak, ha ajándékra lenne szükség, jusson eszetekbe az Eva Remenyi ékszer. Barátságos és szakértő segítség, elegáns és kifinomult légkör vár.

Mi pedig köszönjük a közös munkát Évinek és Gerzsonnak, mert ez tényleg szó szerint közös volt, hiszen ők is végig jelen voltak a bútorok helyszíni beszerelésénél, együtt izgultunk, hogy hogy fogják tudni leszabni a rézcsíkot, és hogy fog majd az a lábazati szerkezetre felragadni, és végül aztán minden remekül alakult, pont, ahogy a munka közbeni hangulatunk.

Fotókat készítette: Rohonczi Anita

Így készült

 

Less be a kulisszák mögé, és nézd meg, hogy állt össze az Eva Remenyi showroom!

 

Lapozgass a werkfotók között!

Eva Remenyi –
design ékszerek

weboldal

facebook

instagram

Showroom: 1015 Budapest, Batthyány utca 37.

Nyitva:
Hétfő: 12-18 óráig,
Csütörtök: 12-18 óráig  

Légy te is részese a redone projectnek!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Adatvédelmi tájékoztató

12 + 15 =

Egyedi termékek, természetes anyagok,
élhetőbb otthon, fenntartható jövő

Lépj velünk kapcsolatba

Hívj minket

Kövess minket