Kávézó projekt

Bányai – By Beans Coffee

Kávézó berendezése

A 2020-as év egy új élet kezdete is volt a mi vállalkozásunk számára, sok szempontból. Félelmetes, ismeretlen, kockázatos új kezdet. De hamar úgy éreztük, hogy a legjobb döntéseket hoztuk meg, amik ide vezettek, hiszen már január legelején bekopogtatott hozzánk egy izgalmas lehetőség.

Még az ünnepek szelével körüllengve, kezdtünk nekiállni az új évnek, amikor megcsörrent a telefon és Feri, a ByBeans Coffee tulajdonosa, megkérdezte nem lenne-e kedvünk részt venni az álmuk megvalósításában. Hát volt! 

E

Dátum

2020.03.12

E

Kategória

lakberendezés

Feri és és Ádám (az ország egyik legjobb baristája) arra készültek, hogy megnyitják az első Bányai Kávézót. Bányai Laci bácsi, egy kávétermesztő Costa Ricán, de míg ide eljutott nyilván izgalmas utat járt be a disszidálástól, az USÁig, a saját vállalkozásig, majd Costa Rica-ig. Aztán van kis hazánkban egy kávépörkölő, Tóth Sándor, a Kávé Háza és a Lucky Cup alapítója, aki megismervén Laci bácsi kávéját kb. azonnal le is kötötte a termés 100%-át. Sándor és Feriék pedig összeálltak, és megálmodták, hogy Laci bácsiból és a magyar termesztésű costa ricai kávéból brandet csinálnak. Ehhez persze dukál egy flagship üzlet, így hát Feri és Ádám megtalálva egy ideális helyet, neki is láttak a tervezésnek.

 

Mi valahogy úgy keveredtünk a képbe, hogy mire a kávézó belsőépítészeti tervei kész voltak, Ferinek eszébe jutott, látott bennünket a Wamp Design vásáron, és hogy a standunk tökéletesen hozta azt a stílust, amit ők viszont szerettek volna látni a kávézóban. Mi meg örömmel ugrottunk bele ebbe a nem kis feladatban. Megbeszélések, helyszínbejárások, egyeztetések sok-sok tervezés után megszületett a végleges bútorozási terv és el is kezdtük a gyártást. Nem volt nehéz a közös munka, mert Feriék elképzelése viszonylag tiszta, konzekvens és kiforrott volt, az ízlésük a miénkhez nagyon hasonló, így hamar egy húron pendültünk. A kívánság az volt, hogy hozzuk az indusztriális jegyeket, ami például a kezeletlenül hagyott fém bútorvázakon is meglátszik, de társítsuk mellé a fa (tölgy) nyers egyszerű szépségét. Amolyan elegáns, városi indusztriál, otthonos érzettel párosulva.

A hónapokig tartó munka és a tavaszi kijárási korlátozás után végre megnyitott a kávézó! Elmondani sem tudjuk, hogy milyen érzés volt először bemenni a kész üzletbe, megrendelni hivatalosan is az első (és isteni) kávét, és végigfuttatni a szemünket a saját kezünk munkáján. Talán még soha nem voltunk korábban ennyire büszkék.

Amint tehetitek látogassatok el a Fény utcai piacnál nyílt kávézóba és igyatok egy kiváló kávét! Nézzetek körül!

https://www.facebook.com/banyaibybeans
https://instagram.com/banyaibybeans

A PROJEKTBEN KÖZREMŰKÖDTEK MÉG:

Ülőpad kárpitozása: Studio Credo https://instagram.com/studio.credo

Betonfal készítése: KraftBeton https://www.facebook.com/KraftBeton

 

Légy te is részese a redone projectnek!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Adatvédelmi tájékoztató

12 + 3 =

Egyedi termékek, természetes anyagok,
élhetőbb otthon, fenntartható jövő

Lépj velünk kapcsolatba

Hívj minket

Kövess minket