Színdarab projekt

Nézőművészeti Kft

Díszlethez bútor tőlünk

Egyik nap levelet kaptunk Esztertől, érdeklődött, hogy egy bizonyos lámpát meg tudnánk-e csinálni neki. Beszélgetni kezdtünk, majd személyesen is találkoztunk, és egy nagyon izgalmas dolog kerekedett ki belőle. Álmainkban sem gondoltuk volna, hogy egyszer egy színdarabhoz fogunk kellékeket készíteni, de így lett. Eszter (Gyulay Eszter) a Nézőművészeti Kft. egyik alapítótagja, aki most Dániel András Kicsibácsi, Kicsinéni meg az Imikém című könyvét vitte színpadra. Amiben a mi közreműködésünket kérték, az néhány olyan tárgy volt, amik az egyébként egyhelyszínes darabban fontos szerepet töltenek be. Eszter elképesztő lelkesedéssel és szeretettel beszélt a darabról, a könyvről, a színészekről, és együtt törtük a fejünket, hogy hogyan válhatnának ezek a tárgyak élővé a színpadon, hogy plasztikusan beépüljenek a darabba. De nem volt nehéz dolgunk, mert átjött a darab üzenete a rendező érzékletes elbeszéléseiből, és egészen konkrét elképzeléseik is voltak, így igazából csak azokon kellett picit finomítani, hogy működjenek a bútordarabok.

E

Dátum

2020.03.12

E

Kategória

lakberendezés

Készült számukra egy karosszék, különleges formával, hiszen az aljában „titkos tárolót” alakítottunk ki, hogy Kicsibácsi rengeteg jegyzetfüzete és naplója helyet kaphasson. Az asztalukhoz egy korábban bolhapiacon vásárolt bőröndöt használtunk, amit természetesen ruhásszekrényként is használtak a színészek a darab során. Továbbá Kicsinéni hokedliját is mi készítettük, és két emberformájú lámpa került még ki a kezeink közül. Minden tárgy egy picit emberszerű lett, lábbakkal és lábfejekkel, hiszen Kicsibácsi és Kicsinéni környezete ilyen abszurd, hogy ők igazából egy dióban élnek, miközben a házikedvencük Imikém, az identitásával küzdő bádognyúl, aki nyilván beszél. Így értelemszerű, hogy a tárgyaknak is „élniük kell” egy ilyen élénk fantáziájú világban.

Október 3-án bennünket is meghívtak a premierre (egyébként ez volt az első alkalom, hogy Pascallal közösen színházban voltunk, hiszen eddig a nyelvi különbségek miatt ezt a programot kihagytuk). Imádtuk a darabot, imádtuk a színészeket, imádtuk a hangulatot. Eszter egy olyan csapatot hozott össze, ahol mindenki szívét-lelkét beleadta ebbe a valamivel több, mint egy órás történetbe. Tényleg remek emberek! Óriási megtiszteltetés és szívet melengető érzés volt ennek a részesévé válni. Természetesen mindenkinek ajánljuk, hogy gyorsan vegyen jegyet, és nézze meg a darabot, novembertől játszák már.

A DARABRÓL

„Képzeljük azt, hogy van valahol egy hely, odabent. Ezen a helyen él Kicsibácsi és Kicsinéni meg az Imikém, a bádognyúl, aki igazából… Na mindegy, ez bonyolult, elég annyi, hogy ő is ott lakik velük. Kint épp nincs semmi, legalábbis semmi olyan. Úgyhogy ők hárman nem is mennek sehová. Minek mennének, otthon is bőven akad csinálnivaló! Úgy saccperkábé: minden. Ami azért lássuk be, korántsem kevés! Találmányok, kísérletek, elképesztő kalandok, mi több, olykor egy-egy világverseny is – csupa olyasmi, amihez Kicsibácsiéknak (na meg Imikémnek) ki sem kell dugniuk az orrukat az ajtón. Ahogy nekünk sem, ha már úgy alakult, hogy mi is otthon lehetünk velük. Legalábbis képzeljük azt…”

A Nézőművészeti Kft Dániel András írásai alapján készült előadása kintről és bentről, együttlétről és különről, gombócevésről és a helyes kanyarodásról – nemcsak felnőtteknek.

A STÁB

Kicsibácsi: Katona László
Kicsinéni: Jankovics Anna
Imikém: Jaskó Bálint
Rendező: Gyulay Eszter
Író: Dániel András
Díszlet: Játéknap Csapat
Bútor: redone project
Mozgás: Méhes Csaba
Zene: Marton Róbert
Dalszöveg: Marton Róbert, Dániel András
Fény és hang: Ács István
Rendező munkatársa: Fábián Ilona
Előadásról készült fotók: Véner Orsolya, Ács István

Mi pedig szeretnék még külön és ezúton is köszönetet mondani a szokásos együttműködő partnereinknek, akik olyan dolgokban szoktak nekünk segíteni, ami nem a mi asztalunk:

A karosszék kárpitozását Kelem Tamás és a Studio Credo készítette, a lámpabúrákat pedig szokás szerint Csurgó Rita, a Lightingale Lamps alapítója. Pacsi srácok, jó veletek dolgozni!

https://www.credostudio.hu/

https://lightingale.hu/

 

Légy te is részese a redone projectnek!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Adatvédelmi tájékoztató

13 + 15 =

Egyedi termékek, természetes anyagok,
élhetőbb otthon, fenntartható jövő

Lépj velünk kapcsolatba

Hívj minket

Kövess minket